Becsuktam az esernyőm, várom a pénzesőt!

Pénz a neten?

A hosszútávú stratégia - Probux

Némi időtöltés után szenzációs lehetőségeket kínálnak nekünk ezek az oldalak. Azonban, ahogy egy költő megírta vala, mire is megyünk a szorgos munkával összekapart 1 dollárral, ha ezt Paypal számlánkra helyeztetjük? Azt hiszem erre mindenki tudja a választ. Semmire.

Mihez kezdjünk, ha már van ennyi pénzünk az egyenlegen? Béreljünk tagokat, akik nekünk (is) dolgoznak. Miért jó ez? A bérelt tagok az általuk megnézett reklámokkal a mi egyenlegünkre is "dolgoznak". Vagyis a következő dollárjainkhoz lényegesen hamarabb tehetünk szert, mint magányos kattintásokkal.

A Probux oldalán kezdőként egy bérelt tag költsége 20 cent 30 napra. A legkisebb vásárolható egység 3 fő, amiből kitalálhatjuk, hogy az első tagjainkat 60 cent elérésekor tudjuk megvenni. A vásárolt tagok esetében azonban nincs garancia arra, hogy olyan lelkesedéssel kattintsanak mint mi. Így előfordulhat, hogy az első 3 bérelt tagból csak 1 dolgozik vagy kettő. A bérelt tagok teljesítményét egy egyszerű statisztikai oldalon ellenőrizhetjük. Hosszú idő után megértettem én is, mit jelentenek a számok. A kulcs az átlagkattintásban van, amit tapasztalatom szerint a bérlés ideje és a kattintások számának hányadosából állít elő a program. Természetesen 30 nap előbb utóbb letelik, így figyelni kell, hogy a jól teljesítő tagok bérlését újítsuk meg. A megújítás költsége szintén 20 cent 30 napra. A későbbiekben, ha már elég tőkét gyűjtöttünk, spórolhatunk a hosszabb távú megújítással, melyre százalékos kedvezmény jár.

Probux ref stat.jpgMint a fenti képből is látjátok, van olyan aki egyáltalán nem kattintott, és vannak olyanok akik jó átlaggal keresnek nekünk is. A nagy könyv szerint 200 bérelt tagig kell eljutni, ahol már keletkezik annyi bevételünk, hogy egy magasabb szintű tagságot meg tudjunk vásárolni. Amely nagyobb pénzt jelent majd egy-egy kattintás után. 

Ez azonban még a messzi távolban leledzik az időben.

Címkék: stratégia probux

Hol is tartok?

Az eredeti tervem az volt, hogy egy bejegyzésben megemlítem, merre járok a megkezdett úton. Ehelyett alkottam egy előrehaladás elnevezésű "állandó oldal"-t, melyen nyomon követhetitek a változásokat.

Minél előbb belevágtok, annál hamarabb juthattok ti is előre. A mai eredményem az, hogy újabb oldalon sikerült az első szintet teljesíteni. :)

 

Címkék: stratégia neobux

PTC stratégia szintjeim

1. szint - Az első bérelt referáltak elérése.

2. szint - 50 bérelt referált elérése 

3. szint - 100 bérelt referált elérése

4. szint - 200 bérelt referált elérése

5. szint - Tagsági szint magasabbra emelése

6. szint - Az első minimum 20 dolláros kifizetés 

A következő bejegyzésemben megteszem az első helyzetjelentést.

Addig is szemezgess az ajánlólistáról.

Címkék: stratégia szint ptc

Pénzkeresési stratégia

Az első PTC oldalakkal történő ismerkedés után, ha komolyan gondolod és egy picit elfogadod, hogy lehet pénzt csinálni kattintásokkal, hamarosan szembesülsz vele, hogy érdemes valamilyen stratégiát követni. Én is sok mindent olvastam már ezekről, így az általam leszűrt tanulságokat osztanám meg veletek. 

A legfontosabb szabály az alapvető bizalmatlanság a rendszerekkel szemben. Ezért saját pénzt az előrejutás meggyorsítására nem költök, s ezt neked sem javaslom.

A napi kereset állítólag 20-30 dollár között is mozoghat egy ptc oldalon. Azt azonban nem árt tudni, hogy ehhez naponta teljesíteni kell a saját kattintásainkat és el kell jutni a bérelt referáltakkal egy megfelelő szintre. Ennek a szintnek az elérése azonban nem két hét és nem két hónap.

Az egyes oldalakon történő előrehaladás a kezdeti időkben folyamatos felügyeletet igényel. Ha mindezek megvannak, akkor már csak bízni kell a lehetőségben és várni a kánaánt.

Hogy lássátok nagyjából merre járok, úgy gondoltam, hogy előrejutási szinteket határozok meg, majd pedig ha elértem egy szintet beszámolok nektek róla. 

ANIMATED Banner

Címkék: stratégia ptc

Keress pénzt közvéleménykutatással

A Marketagent

Mielőtt a probux kiképzéssel továbbmennénk, pihentetésképp egy sokkal kényelmesebb zsebpénz kereseti lehetőséget mutatok most be nektek. 

Ez az oldal, mint a reklám is mutatja, online-kutatásokat végez, többek között magyar nyelven. Ahhoz, hogy pénzt keress, nincs más dolgod, mint regisztrálni egy valós e-mail címmel, megadni az adataidat és várni, hogy egy kutatásról értesítsenek.

Ha kiválasztottak egy kutatásra, akkor egy e-mailben fogsz értesítést kapni. Az e-mail küldését követően általában 48 óra van arra, hogy a kutatásban részt vegyél. Ha későn nézed meg az e-mailt, akkor előfordulhat, hogy lemaradsz az aktuális kérdőívről. A kérdőívek eléggé ingadozó aktivitással jelentkeznek. Előfordul, hogy egy hónapban kettő is van, máskor pedig 3 hónapig semmi. 

Természetesen a kutatásban való részvétellel nem lehet lottóötös méretű pénzt keresni, de ez a lehetőség tényleg házhoz jön. A kutatások témája szerteágazó. Legutóbb épp szeszes italok ismertségét mérték. 

Amiért soron kívül elővettem ezt az oldalt annak egy prózai oka van. Kipróbáltam vele a Paypal számlámat, s legnagyobb örömömre az oldalon keresett csekély összeg megjelent a számlámon. A kifizetési bizonylat pedig álljon itt pozitív példaként. 

kifizetés - marketagent.jpg

A reklámok megtekintése - Probux

Sikeres regisztrációt és belépést követően, ha eddig nem találtad meg a dolgokat, akkor most elmagyarázom, mit hogyan tegyél.

Belépés után látni fogod, hogy a felső menüsor lényegesen hosszabb lett. Alapértelmezett módon mindig a "My Account" menüpont oldala fog megjelenni. Az itt látható adatokkal később is ráérsz foglalkozni, a legfontosabb azonban a Main balance. Ez mutatja, hogy mennyi pénzt kattintottál össze a munkád során.

Amennyiben már létrehoztad Paypal számládat is, akkor ennek elérhetőségét a bal oldalon található Settings menüpontra kattintva beállíthatod.

A pénzkeresés megkezdéséhez a [View Ads] menüpontot kell választanod. Ha van épp aktív lehetőség, akkor színes pöttyökben jelzik, hogy adott kategóriájú hirdetésből hány darab érhető el. A hirdetések az értük kapható pénzértékükben különböznek. Ezzel együtt a jól fizető hirdetéseket több (30 mp.), a kis értékűeket kevesebb (5 mp) ideig kell nézni. 

probux menü.png

A hirdetések megtekintéséhez egyszerűen rájuk kell kattintani és egy új megnyíló lapon fog megjelenni. A felső sávban lévő kék-fehér sáv végigfutása jelzi a szükséges idő leteltét, amely után siker esetén megjelenik a jóváírást jelentő felirat. Ezután ezt a felugró oldalt be lehet zárni. A hirdetések oldalán a már megtekintett hirdetések elszürkülnek, így látni fogod, hol tartasz. 

A megtekintett reklám esetében, az alábbi kép szemlélteti, hogy milyen változáson megy keresztül a lap teteje. Az utolsó állapot jelzi, hogy felírták az egyenlegedre a megjelölt összeget.

Reklámcsík probux.jpg

FONTOS! Lehetőség szerint minden hirdetést nézz meg egy adott napon! Ha kevesebb időd van, akkor kezdd a 30 mp-ces hirdetésekkel, hiszen azok jelenleg együtt 4 centet érnek!

Egy napi cikluson belül érdemes legalább egyszer visszanézni az oldalra, mert zömében 0.1 cent ($0,001) értékben jelenhetnek meg hirdetések. 

További pénzt nyerhetsz a [ProGrid] menüpont alatt található játékkal. A kulcs, hogy a mátrixos mezőn egy tetszőleges mezőre kattintva megnyílik egy hirdetés. Szerencsés esetben akár 2 USD is ütheti a markod. Egy nap 20 kattintási lehetőséged van ebben a játékban. Ez eléggé időrabló és én például még 10 centet sem nyertem eddig. Tehát erre csak akkor szakíts időt, ha tényleg nagyon unatkozol.

Címkék: probux

A Probux bemutatása, regisztráció

Kezdjük el a gazdasági tündérmesét azzal, hogy regisztrálunk. Az alábbi sorokban elolvashatod mi a teendő.

Ha rákattintasz a fenti bannerre, akkor az oldal nyitóoldalára fogsz kerülni. Ennek a jobb felső sarkában találod a Register feliratot. Erre kell rákattintanod. Egy nagyon egyszerű űrlapot kell kitöltened, ahol az alábbi adatokat kell megadnod: 

Felhasználónév, jelszó (kétszer), egy valós e-mail címet, a születési évet és az alsó mezőben egy ellenőrző kódot, melyet a beviteli mező mellette fogsz látni.

Ezután nincs más dolgod, mint a [Create my account] gombra kattintani. 

Fontos, egy IP címről, csak egyszer szabad regisztrálni. A későbbiekben pedig a reklámokat egy 24 órán belül csak egy IP címről engedik megnézni. Ellenkező esetben a fiókot megszüntethetik.

A gomb megnyomása után a megadott e-mail címre egy aktiváló link érkezik, mellyel a regisztrációt megerősítheted. Ezután már be fogsz tudunk lépni az oldalra, s kezdődhet a pénzvadászat.

Címkék: probux

Itt az idő, kezdd el most! - A Probux.

Eljött az idő, hogy megosszam veletek azokat az oldalakat, amelyek számomra bizalomkeltőek. Ezek közül elsőként a www.probux.com oldalt ajánlanám nektek.

Az eltelt időszakban olvasgattam mindenfélét a neten és a nyerő(?) stratégiát először ezen az oldalon kezdhettem el tesztelni. Mihez tudunk kezdeni, ha van erre az oldalra egy kis időnk. 

A mágusok szerint természetesen először regisztrálni kell az oldalra. Amint ezen túlvagyunk elkezdhetjük nézegetni a hirdetéseket. Ezen az oldalon kb. 4-6 ropogós dollárcentet szedhetsz össze naponta. Most valószínű gyors fejszámolásba kezdtél és így kijött, hogy 9-12 forintról beszélek. Vagyis egy átlagos hónapban kemény munkával kb. 300 forintot fogsz keresni. Ezzel természetesen nem fogod megváltani a világot, de senki nem ígérhet neked azonnal kacsalábon forgó palotát.

Kis túlzással élve, ha egyszerre sok oldalon állsz neki pénzt csinálni, felszorozva ez akár 1500-2000 Ft is lehet. Bizonyára érzed te is, hogy napi fél óra szívás havi kétezer forintért nem egy jó alternatíva. 

De létezik egy módszer, amely eredményre vezethet...

Címkék: probux

PTC szótár 2.

Access your/my account: saját számlára, felhasználói felületre belépés

Account: számla

Account Type: számlatípusok

Ad: hirdetés

Advertising: hirdetés

Advertiser: hirdető

Advertise: hirdess

Buy Ads: hirdetés feladás, hirdetésre történő előfizetés

Card Number: kártya (bank) száma

Card Type: kártya (bank) típus

Card Verification Number: kártyaellenőrzési szám

Cashout/withdraw: pénz kikérése, nem a tényleges kifizetést jelenti

Cheat link: csalók kiszűrésére szolgáló, véletlenszerűen előforduló link, mely az illegális szoftverek alkalmazását ellenőrzi, továbbá a felhasználók nyelvtudásának tesztelésre szolgál.

City: város (lakóhely), regisztrációkor

Confirm/Re-Enter E-mail Adress: e-mail cím megadása újból

Confirm/Retype Password: jelszó megismétlése, jelszó újra

Country of Citizenship: Állampolgárság

Creat an account: számlanyitás

Daily/monthly/weekly earning: napi/havi/heti fizetés

Earn Money, Money Maker: pénzkeresés

English test link: ellenőrzi link, rövid tesztkérdéseket tartalmaz, mely az illegális szoftverek kizárására, továbbá a felhasználók nyelvtudásának tesztelésre szolgál.

Expiration date: kártya (bank) lejáratának dátuma

FAQ/GYIK: gyakran ismétlődő kérdések

First name: keresztnév

Fees: díjak

Free member: ingyenes tagság, alaptagság

History: a felhasználó adatai, számlatörténet

Home telephone: otthoni (vezetékes) telefon

IP adress: IP cím

Join now!: csatlakozz most!

Last name: vezetéknév

Link: hivatkozás

Login: bejelentkezés, belépés

Logout: kijelentkezés, kilépés

Mobile telephone: mobiltelefon szám

Monitor oldalak: gyűjtő oldalak

Monitorozó oldal: olyan gyűjtőoldal, amely a különböző, jelen esetben PTC oldalakat összesíti, értékeli, reklámozza.

Member: tag

Membership: tagság

New/News: hírek, friss hírek

Note: megjegyzés, feljegyzés

Password: jelszó

Passphrase: jelszó

Pay: fizetés

Payout: kifizetés

Premium/Upgraded member: előlépett tag, frissített, feljavított tagság

Postal code/ZIP Code: postai irányítószám, regisztrációkor

Province/State: megye regisztrációkor

PTC (Paid to Click): klikkelésért fizet

PTR (Paid to Read): e-mail-en keresztül érkező fizetős linkek.

Purchase Refs: meghívottak/altagok vásárlása

Referral: meghívott, altag

Referral link: a felhasználó azonosítója, melyen keresztül a meghívott a felhasználó alá regisztrál

Register: regisztráció

Required field: (itt) regisztráció során a kitölteni kötelező mezőket jelöli

Script: ?sablon?, ?minta?, ?vázlat?, itt honlapokra, felhasználói felületekre vonatkozik

Security question: biztonsági kérdés

Sell Ads: hirdetési lehetőség eladása

Signup(s): regisztráció, regisztrált(ak)

Stats: személyes statisztika

Target: célzott (itt: hirdetésre, hirdető körre vonatkozik)

TOS (Terms Of Service): Az általunk bemutatott oldalak üzleti stratégiáját leíró, angol nyelvű szabályzat)

Total hits: összes látogató

Total users: összes felhasználó, vagyis regisztrált tag, az adott oldalra vonatkozóan.

Turing numbers/Sercurity code: ellenőrző számkód (itt: belépéskor, regisztrációkor, ellenőrzéskor fordul elő)

Upgrade: előlépés, feljavítás, itt általában tagságra vonatkozik

User(s): felhasználó(k)

Username: felhasználónév

Users online: az aktuális, összes jelenlévő aktív felhasználó

View Ads/Surf Ads: hirdetés nézés (a fizetős linkek helye)

Work telephone: munkahelyi telefonszám

Your Adress: felhasználó lakcíme

Your Country: ország neve

Your E-mail Adress: felhasználó e-mail címe

Címkék: szótár

PTC szótár

A PTC oldalak használatához elengedhetetlen, hogy egy kicsit eligazodjunk az angol kifejezések között. Kivétel persze, ha magyar oldalra tévedünk. Íme egy rövid mankó a legfontosabb kifejezésekből.

USERNAME: Felhasználói név. Regisztráció után ezen a néven tudsz bejelentkezni. A felhasználói névnek a legtöbb esetben 3-15 karakter hosszúságúnak kell lennie.

PASSWORD vagy CHOOSE PASSWORD: Jelszó. A jelszó erőssége szempontjából célszerű kisbetűk, nagybetűk és számok használata is.

CONFIRM PASSWORD vagy RE-TYPE PASSWORD: A jelszó megerősítése. Ide ismét be kell írnod az általad választott jelszót.

E-MAIL ADDRESS: Az általad használni kívánt e-mail cím. Ha több oldalra is regisztrálsz, célszerű egy e-mail címet használni. Ha a régi privát e-mailed nem akarod összekutyulni, javasolt egy új e-mail címet erre a célra létrehozni.

CONFIRM E-MAIL ADDRESS: Az e-mail cím megerősítése. Ide ismét be kell írnod az általad használni kívánt e-mail címet.

PAYPAL E-MAIL ADDRESS FOR PAYMENTS vagy PAYMENT ACCOUNT ID: A PayPal számládhoz tartozó e-mail címed helye. 

COUNTRY: Az országod helye. Általában legördülő menüből választható.

REFERRER vagy UPLINE: Annak a felhasználói neve vagy azonosítója aki által a programot megismerted. Kérlek, hogy a regisztrációd során ne töröld ki a felhasználói nevemet. Neked nem jelent hátrányt, ha alám regisztrálsz, nekem viszont előnyös. Ha kitörlöd a felhasználói nevemet, akkor is valaki alá regisztrál a program, csak éppen egy olyan személy alá, aki semmit nem tett azért, hogy megismerd az adott programot.

I ACCEPT TERMS OF SERVICE vagy I AGREE TO THE TERMS: A mező bejelölése szükséges a regisztráció befejezéséhez. Tudnod kell, hogy a bejelöléssel elfogadod a program általános szerződési feltételeit. Egyes oldalakon később TOS menüpont alatt találod meg a feltételeket.

SECURITY CODE vagy VERIFICATION: A mező mellett található betűkből és számokból álló ellenőrző kód helye. A képen látható betű- és számjeleket írd be a mezőbe

FIRST NAME: A keresztneved (utóneved).

LAST NAME: A családneved (vezetékneved).

ADDRESS vagy STREET ADDRESS: Az utcád és házszámod.

CITY: A településed neve.

STATE: A megyéd neve. Ha legördülő menüből választható, akkor az N/A lehetőséget válaszd. Ilyenkor általában ”OTHER” címszó alatt lehetőség van egyéb megye beírására.

ZIPCODE vagy POSTAL CODE: Az irányítószámod.

GENDER vagy YOUR GENDER: A nemed. ”MALE” vagy ”M”: férfi, illetve ”FEMALE” vagy ”F”: nő.

BIRTHDAY: A születésnapod.

YOUR AGE: A korod.

PAYMENT METHOD: Fizetési mód. Általában legördülő ablakból választható.

Regisztráció során a kért adatok kitöltése után programtól függően kattints a ”REGISTER”, ”JOIN”, ”JOIN NOW”, ”SUBMIT”, ”BECOME A MEMBER” vagy a ”SEND VERIFICATION MAIL” gombra.

Címkék: szótár
süti beállítások módosítása