PTC szótár

A PTC oldalak használatához elengedhetetlen, hogy egy kicsit eligazodjunk az angol kifejezések között. Kivétel persze, ha magyar oldalra tévedünk. Íme egy rövid mankó a legfontosabb kifejezésekből.

USERNAME: Felhasználói név. Regisztráció után ezen a néven tudsz bejelentkezni. A felhasználói névnek a legtöbb esetben 3-15 karakter hosszúságúnak kell lennie.

PASSWORD vagy CHOOSE PASSWORD: Jelszó. A jelszó erőssége szempontjából célszerű kisbetűk, nagybetűk és számok használata is.

CONFIRM PASSWORD vagy RE-TYPE PASSWORD: A jelszó megerősítése. Ide ismét be kell írnod az általad választott jelszót.

E-MAIL ADDRESS: Az általad használni kívánt e-mail cím. Ha több oldalra is regisztrálsz, célszerű egy e-mail címet használni. Ha a régi privát e-mailed nem akarod összekutyulni, javasolt egy új e-mail címet erre a célra létrehozni.

CONFIRM E-MAIL ADDRESS: Az e-mail cím megerősítése. Ide ismét be kell írnod az általad használni kívánt e-mail címet.

PAYPAL E-MAIL ADDRESS FOR PAYMENTS vagy PAYMENT ACCOUNT ID: A PayPal számládhoz tartozó e-mail címed helye. 

COUNTRY: Az országod helye. Általában legördülő menüből választható.

REFERRER vagy UPLINE: Annak a felhasználói neve vagy azonosítója aki által a programot megismerted. Kérlek, hogy a regisztrációd során ne töröld ki a felhasználói nevemet. Neked nem jelent hátrányt, ha alám regisztrálsz, nekem viszont előnyös. Ha kitörlöd a felhasználói nevemet, akkor is valaki alá regisztrál a program, csak éppen egy olyan személy alá, aki semmit nem tett azért, hogy megismerd az adott programot.

I ACCEPT TERMS OF SERVICE vagy I AGREE TO THE TERMS: A mező bejelölése szükséges a regisztráció befejezéséhez. Tudnod kell, hogy a bejelöléssel elfogadod a program általános szerződési feltételeit. Egyes oldalakon később TOS menüpont alatt találod meg a feltételeket.

SECURITY CODE vagy VERIFICATION: A mező mellett található betűkből és számokból álló ellenőrző kód helye. A képen látható betű- és számjeleket írd be a mezőbe

FIRST NAME: A keresztneved (utóneved).

LAST NAME: A családneved (vezetékneved).

ADDRESS vagy STREET ADDRESS: Az utcád és házszámod.

CITY: A településed neve.

STATE: A megyéd neve. Ha legördülő menüből választható, akkor az N/A lehetőséget válaszd. Ilyenkor általában ”OTHER” címszó alatt lehetőség van egyéb megye beírására.

ZIPCODE vagy POSTAL CODE: Az irányítószámod.

GENDER vagy YOUR GENDER: A nemed. ”MALE” vagy ”M”: férfi, illetve ”FEMALE” vagy ”F”: nő.

BIRTHDAY: A születésnapod.

YOUR AGE: A korod.

PAYMENT METHOD: Fizetési mód. Általában legördülő ablakból választható.

Regisztráció során a kért adatok kitöltése után programtól függően kattints a ”REGISTER”, ”JOIN”, ”JOIN NOW”, ”SUBMIT”, ”BECOME A MEMBER” vagy a ”SEND VERIFICATION MAIL” gombra.

Címkék: szótár